Nestor Cees Jan

Gastvrijheids
Blog

Zo werkt dat niet mevrouwtje

Mijn ouders hebben mij de naam Kees Jan mee gegeven. Twee oer Hollandse jongensnamen. Die ik met trots uitspreek. Dus op het moment dat ik de helpdesk van een niet verder te noemen provider bel en mij voorstel met Kees Jan hoop je dat de naam gehoord wordt.

In dit geval ging de heer aan de andere kant enthousiast met zijn verhaal beginnen. “Ik kijk meteen even voor u mevrouw. Wat is uw geboortedatum?” Toch gek om na het voorstellen met de naam Kees Jan met mevrouw aangesproken te worden. Maar ik, netjes zoals ik ben, corrigeer netjes “het is meneer” en noemde mijn geboorte datum.

“Het kan zijn dat het aan uw modem ligt mevrouw. Het lukt me al niet om mee te kijken.” Dus ik dacht, ik waag er nog een poging aan. “Het is meneer, maar dat geeft verder niet.” Waarop zijn reactie:”Wat voor kleur kastje hebt u mevrouw?” Toen gaf ik op. En liet me verder maar gewoon aanspreken met mevrouw. En alle bijbehorende denigrerende opmerkingen van dien. Alsof een vrouw niet zou kunnen begrijpen waar het over gaat.

Gastvrijheid zit in alles. Zet de deur voor ons open. En we kijken graag met u mee. www.nestorceesjan.nl

Ok, misschien was mijn modem ook wel iets verouderd.