Nestor Cees Jan

Gastvrijheids
Blog

Terras

Coronacrisis, hoe doe je dat in de horeca. Ga je als politie agent mensen aanspreken op de 1,5 meter regel of laat je je gasten genieten van er heerlijk op uit zijn en genieten van het moois en lekkers wat Groningen, lees provincie te bieden heeft.
Door het corona gebeuren is er even niets te trainen. Iedereen probeert er het beste van te maken. Er wordt veel online gedaan. Ik vind het lastig. Gastvrijheid heeft voor mij toch echt te maken met contact, live contact.
Toen mij gevraagd werd mee te werken in de bediening deze zomer bij een bedrijf met een heerlijk terras hoefde ik niet lang na te denken.
Het corona gebeuren had al veel hoofdbrekers met zich meegebracht en het leek me heerlijk terras te lopen. Iets wat absoluut tot één van mijn kwaliteiten behoort. Een nieuw team, mensen mede enthousiast maken. Ook opleiden in het horeca gebeuren. Gastvrijheid.
Wat leer je mensen die nog nooit in de horeca gewerkt hebben. De één die wel mensen werk heeft gedaan de ander die van aanpakken weet omdat ze op een boerderij woont en de volgende die via allerlei baantjes weet dat werken werken is en niet alleen gezellig met de collega’s babbelen is.
Hieronder 5 tips om een terras goed te laten functioneren:
1. Zorg ervoor dat het terras klaar staat als je open gaat
2. Spreek een werkverdeling af
3. Maak een duidelijke tafelnummering
4. Blijf aanwezig op het terras, houd contact met je gasten
5. Zorg voor een duidelijk kassa systeem

Meer tips of een advies, laat ons meekijken en meelopen op het terras.
Dit kan kosteloos, we vragen alleen een bijdrage in de reiskosten en een lekkere bak koffie!