Nestor Cees Jan

Gastvrijheids
Blog

Eerlijk duur het langst

Laatst had ik een afspraak met een vastgoedmannetje. Soms moet dat even. Hoewel dit soort dingen bij mij altijd met gepaste tegenzin worden georganiseerd. Ik hou er niet van. Van die gladde mannetjes in te grote auto’s. Die altijd net te vriendelijk zijn. Naar je mond praten. Maar het tegenovergestelde doen. En dan beweer ik dat ik geen vooroordelen heb.

In deze kwam er ook een keurige man aan de deur. Maar totaal niet passend in het beeld zoals ik net heb geschetst. En man die de zaken niet mooier maakten dan ze zijn. En nog voor ik hem een kop koffie had ingeschonken had hij mijn vertrouwen al weten te winnen. Niet door slijmerij, maar door eerlijkheid. Beloofde geen gouden bergen.

Eerlijk en oprecht is een groot gedeelte van gastvrijheid. Is een bestelde trui niet zeker te weten binnen vijf werkdagen geleverd. Beloof dat ook niet. Komen er passanten in uw restaurant terwijl de bonnen nog uit de keuken hangen. Beloof ze geen tafel.

Ben jij altijd eerlijk tegen je gast of klant? Of tegen jezelf? Laat ons met je mee kijken. www.nestorceesjan.nl