Nestor Cees Jan

Gastvrijheids
Blog

Er even helemaal tussen uit.


Het is ons gelukt om er even een paar dagen tussen uit te gaan. Hoe fijn is het soms om even helemaal zelf te bepalen wie we zien of spreken. Het lukte mijn vriendin om een logiesplek te vinden wat volledig contactvrij was.
In de tuin van deze bed&breakfast was een oude hooi kap voorzien van buitenmuren, isolatie, deuren, centrale verwarming en zelf een (gezamenlijke) douchevoorziening. Doordat er ook een keukenblok en elektrisch kookplaatje in zat konden we volledig zelfstandig leven. De andere accommodaties waren leeg, zodat de douche en toiletvoorziening ook volledig tot onze beschikking waren.
De eigenaresse van het logeeradres en mijn vriendin waren na telefonisch overleg overeengekomen dat we volledig zonder persoonlijk contact konden verblijven. Het voordeel van de huidige betaalmanieren. Maar dit gaat uiteraard niet zonder elkaars vertrouwen.
En zo ontdekken we steeds meer manieren om gastvrij, doch contactvrij met elkaar om te gaan. In dit geval hebben we niet het gevoel gehad dat we ook maar iets tekort gekomen zijn. Want dat er in deze tijd geen ontbijt gebracht wordt, dat begrepen we gelukkig zelf ook nog wel.
Hoe kijk jij aan tegen de nieuwe manieren van gastvrijheid?? Laten het ons weten via www.nestorceesjan.nl.